La neuromodulació es posiciona com una possible alternativa terapèutica per tractar l'ansietat, l'estrès, l'insomni i la depressió. Es tracta d'un procediment que permet modificar l'activitat del sistema nerviós per millorar la qualitat de vida i la funció de l'organisme humà. Consisteix en l'aplicació d'estímuls magnètics en els centres de control del sistema nerviós, amb l'objectiu de restaurar les anomalies de funcionament implicades en la malaltia.

Un tipus de tractament que es realitza el Centre de Salut Integral de Girona. Amb una àmplia trajectòria professional de més de 25 anys i amb un reconegut prestigi a Girona, el centre de medicina natural ofereix diferents tractaments per equilibrar l'organisme.

Paral·lelament al tractament de neuromodulació, el centre gironí duu a terme el procés de desintoxicació. La bona salut està determinada per molts factors, un d'ells és la capacitat del cos per desintoxicar-se amb eficàcia. Aquest és el procés mitjançant el qual les toxines són neutralitzades o excretades del cos.

L'exposició a substàncies tòxiques és inevitable, ja que estan presents a tot arreu: a l'atmosfera, als aliments que mengem i a l'aigua que bevem. Algunes també es generen dins el cos com a resultat dels processos metabòlics. El fetge, juntament amb els intestins i els ronyons, és l'òrgan principal de desintoxicació. La producció de bilis des del fetge és vital per la desintoxicació. Una baixa secreció de bilis pot repercutir que toxines solubles en greix s'acumulin en el fetge.

Una vegada que les toxines han estat metal·litzades en molècules menys perjudicials, necessiten ser eliminades per evitar que s'acumulin i siguin reabsorbides a la sang. El funcionament saludable de l'intestí és necessari perquè això passi correctament. Una dieta equilibrada de fruites i verdures, i la ingesta adequada d'aigua, pot ajudar a regular els moviments intestinals. Des del Centre de Salut Integral de Girona ofereixen dietes personalitzades i assessorament nutricional per un bon funcionament de l'organisme.

També ofereixen el tractament d'auriculoteràpia per perdre pes, un complement ideal en les dietes de control o pèrdua de pes. Amb aquest tractament s'aconsegueix el control de l'ansietat i del metabolisme, produint una estimulació dels punts relacionats amb el sistema endocrí i digestiu.

Totes aquestes tècniques s'inclouen dins la medicina tradicional xinesa, el sistema mèdic més antic practicat en el món que ha perdurat i evolucionat al llarg de la història. Durant la segona meitat del segle XX, aquesta teràpia ha anat introduint-se en els països occidentals i ha obtingut una gran acceptació entre els usuaris d'aquests països, que han trobat una medicina diferent, gens agressiva i molt preventiva, mitjançant la qual s'obtenen resultats eficaços ràpidament. La medicina xinesa és utilitzada per un terç de la població mundial i té en consideració no només el que succeeix en l'òrgan afectat, sinó també el que succeeix en tot l'organisme, la manera de manifestar-se, com respon a les influències externes i als estímuls de l'entorn.