La setmana passada va tenir lloc a Madrid el lliurament de premis de la primera edició Premis BSH-Best Spanish Hospitals, acte en el qual l'hospital de Palamós va ser guardonat amb quatre premis. Els van recollir la Dra. Anna Ribera, directora assistencial, i el Dr. José Roman, director d'avaluació i de la Comissió de Docència. Concretament els premis rebuts van ser per les categories diagnòstiques de la dona, els ronyons i vies urinàries, les malalties infeccioses i el millor hospital en resultats globals. Per tant, es premia la feina feta pels Serveis de Ginecologia-Obstetrícia i Urologia, així com la Comissió d'Infeccioses. L'hospital també va ser finalista en les categories de l'aparell digestiu i hepatopancreàtic, el sistema nerviós i la gestió clínica global.

Amb l'objectiu d'optimitzar la gestió sanitària per a la millora contínua dels hospitals d'aguts espanyols públics i privats, la consultora Higia Benchmarking, especialitzada en l'anàlisi d'indicadors útils per a la gestió sanitària en Benchmarking Sanitari 3.0 (BS3), i la companyia Asho, líder nacional en serveis de codificació d'altes hospitalàries i codificació automàtica de processos ambulatoris, van crear els Premis BSH-Best Spanish Hospitals Awards.

Jornada d'Empresa Saludable

El 20 de setembre els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà van celebrar amb èxit la 4a edició de la Jornada d'Empresa Saluda, que enguany es va dedicar a la diversitat funcional i de manera més concreta a la discapacitat. La jornada s'emmarcava dins de les activitats que organitza el Servei de Prevenció de Riscos Laborals com a part del projecte Empresa Saludable i hi van assistir més d'un centenar de professionals. El programa va incloure, entre d'altres, una taula rodona per parlar sobre realitats, prejudicis i estereotips de la discapacitat, amb la participació de quatre persones amb diferències funcionals, així com la conferència d'Albert Llovera, corredor de ral·lis professional que va participar en diversos Dakars. També s'hi va presentar el vídeo La discapacitat a SSIBE, que mostrava l'experiència i adaptació de professionals amb discapacitat al seu lloc de feina.