Les persones que pateixin vuit o més dies de migranya al mes compten amb un nou tractament, que està finançat per la Sanitat Pública i és de dispensació hospitalària, que ha demostrat reduir la mitjana mensual d'episodis i té un bon perfil de tolerabilitat.

Es tracta del galcanezumab, un anticòs monoclonal que bloqueja la proteïna CGRP, que és el pèptid relacionat amb el gen de la calcitonina i que en els pacients que tenen molts atacs de migranya es troba més elevada. A més, ho fa sense danyar el ronyó ni el fetge.

Ho va explicar la responsable de la Unitat de Cefalea i Dolor Craniofacial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Patricia Pozo-Rosich, en una roda de premsa en què va assegurar que aquest fàrmac, que ha desenvolupat la farmacèutica Lilly, és el primer que «es llança al mercat de la migranya amb aquestes característiques». El Ministeri de Sanitat ha aprovat el seu finançament públic total per als pacients que tenen més de vuit episodis de migranya al mes i a més han tingut tres o més fracassos de tractaments.