El sindicat Metges de Catalunya insta el nou ministre de Sanitat, Salvador Illa, a incrementar els recursos destinats al Sistema Nacional de Salut (SNS) per aconseguir una inversió del 7% del PIB de cara a l'any 2023, que actualment, segons xifres de l'OCDE de 2018, és del 6,2%.

El sindicat va emetre un comunicat dilluns en què reclamava al nou ministre que compleixi amb «una de les grans promeses electorals del programa acordat entre PSOE i Unides Podem per als pròxims quatre anys».

També van encoratjar Illa que concreti un acord ferm per un nou finançament sanitari, amb l'objectiu de «revertir les retallades de la crisi i assegurar un sistema sanitari públic sostenible i de qualitat».

Així mateix, Metges de Catalunya anima el ministre a «impulsar un pla per retenir el talent mèdic basat en la dignificació dels llocs de treball i en la disminució de les càrregues laborals que permetin donar una atenció amb les màximes garanties i, al seu torn, conciliar la vida personal i professional».

Finalment, el sindicat va celebrar «la intenció del nou govern de garantir l'accés universal a l'SNS i eliminar les barreres que dificulten el dret a la protecció de la salut dels col·lectius més vulnerables, així com avançar en el blindatge del sistema públic de salut».

Relleu de María Luisa Carcedo

Salvador Illa (la Roca del Vallès, 1966), actual secretari d'Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en economia i direcció d'empreses a IESE de la Universitat de Navarra (UNAV). A més, és professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL), on ha impartit l'assignatura d'Introducció a l'Economia.