El pròxim diumenge, 1 de març, s'obre el període d'inscripcions per participar en la prova solidària en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Ciclista Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena. Sota el lema En la lluita contra el càncer, cada pedalada compta, la cursa tindrà lloc el 17 d'octubre i tornarà a tenir com a escenari Sant Gregori i la Vall de Llémena.

Es manté també l'objectiu solidari de la prova: recollir diners per finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts. El servei es va posar en marxa el maig del 2018 a Girona i Olot i durant el 2019 s'ha anat implementant també a Blanes, Palamós, Figueres i Campdevànol. «El nostre objectiu sempre és apropar al màxim els serveis que oferim al malalt, per això estem molt contents d'haver pogut fer el mateix amb l'Estètica Oncològica Integral» va explicar Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona.

Des de la primera edició, l'Oncobike ha recaptat un total de 144.329 euros, 58.000 dels quals es van destinar a reformes de millora en els pisos que s'utilitzen com a llar-residència per a malalts i familiars, a tocar de l'Hospital Dr. Josep Trueta. La resta han servit per a impulsar el servei d'Estètica Oncològica Integral i a altres necessitats de l'entitat.

Topall de cent equips

La cinquena edició de l'Oncobike arriba sense gaire novetats destacades, més enllà d'alguna petita modificació en els itineraris. Els organitzadors esperen créixer en nombre de participants -l'any passat hi va haver 73 equips-, però per motius de logística i seguretat ha fixat un topall màxim de 100 equips. La prova es manté a la Vall de Llémena i per organitzar-la l'Oncolliga tornarà a comptar amb el suport tècnic del Club Ciclista de Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena, i amb la col·laboració dels municipis que conformen la Mancomunitat de la Vall de Llémena: Sant Gregori, Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres. L'esdeveniment compta amb el suport de voluntaris que s'ocupen de les tasques logístiques.

La prova constarà de dos itineraris, un de 200 km i un altre de 100 km, pensat per a aquells equips que potser estan menys preparats físicament, però que tenen ganes de participar. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d'aquest esport.

Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total de sis ciclistes que podran fer relleus durant la cursa -sempre n'hi haurà d'haver com a mínim dos en ruta-. Els equips hauran de fer un donatiu mínim de 500 euros a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. A part, cada participant haurà d'abonar el preu de la inscripció: 50 euros en cas de comptar amb llicència federativa i 55 euros sense l'esmentada llicència.

L'Oncoesquimo també en marxa

Paral·lelament, l'Oncoesquimo, la cursa d'esquí de muntanya que té com a objectiu recaptar fons per ajudar als malalts de càncer de les comarques gironines i d'Osona, manté les inscripcions obertes fins al 16 de març. Es tracta d'una cursa de muntanya per equips d'entre dos i quatre membres, en la qual els participants hauran de completar un exigent recorregut de 26 km i 2.700 metres de desnivell acumulat. En el cas de l'Oncoesquimo, el donatiu mínim és de 250 euros en el cas dels equips de dos, de 375 euros pels de 3 i de 500 pels equips de quatre.