El director mèdic de l'Hospital Mount Sinaí de Nova York, Valentí Fuster, ha afirmat avui que la vacuna no farà desaparèixer immediatament la Covid-19, però està convençut que la situació millorarà progressivament després d'aquest hivern i que "en un any o dos, el coronavirus

En una entrevista a RAC-1, Fuster, que ha criticat les administracions per no actuar abans, tot i haver-les alertat dels riscos d'una pandèmia global, ha assegurat que la Covid-19 "no desapareixerà, però serà com les grips que tenim ara. Potser arribarem a un any o dos i estarà completament estabilitzat".

"L'angoixa ha de desaparèixer. M'agradaria donar l'esperança que és una cosa temporal", ha dit el cardiòleg català, que ha insistit que "el virus no marxarà immediatament per la vacuna. Perquè sigui efectiva ha de protegir el 80% de la població i no podem dependre només de la vacuna, és només un altre esglaó".

Segons Fuster, "és una tercera guerra mundial biològica. Però hem d'estar tranquils perquè això anirà cap avall. Després d'aquest hivern, cada vegada anirem a millor. Hem d'arribar a l'estiu que, segur que serà millor que el passat, i el de 2022 serà encara millor".

El cardiòleg ha retret les administracions que "no van voler escoltar. S'hauria pogut evitar aquesta epidèmia si s'haguessin posat en funcionament mesures per tallar les transmissions d'una a una altra. La preparació per fer les vacunes es podria haver començat abans. Hem perdut 3 anys".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus