La farmacèutica Pfizer va assegurar aquest divendres que la seva vacuna contra la covid-19 és efectiva en un 90,7% en nens amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys.

En un document publicat amb motiu d'una reunió prevista per a la setmana vinent amb l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès), la companyia va explicar que ha realitzat un assaig amb uns 2.000 menors.

Tres dels menors que havien estat inoculats amb la vacuna van acabar contagiats, enfront dels 16 que van contreure la malaltia en el grup dels nens que havien rebut un placebo. La companyia va precisar que el doble de nens va rebre la vacuna, enfront dels quals van ser injectats amb el placebo.

El passat 7 d'octubre, Pfizer i BioNtech van sol·licitar a la FDA l'autorització per a l'ús d'emergència de la seva vacuna contra la COVID-19 en nens de 5 a 11 anys.

Fins al moment la FDA només autoritza l'ús d'aquesta vacuna a partir dels 12 anys.

Abans de presentar la seva autorització les empreses farmacèutiques Pfizer i BioNTech van anunciar que els resultats de les últimes proves clíniques han generat una "robusta" resposta d'anticossos i que la vacuna és segura, la qual cosa acostaria la possibilitat d'un sèrum infantil disponible per a finals d'octubre o principis de novembre.