L'EMA avala l'ús del molnupiravir en persones amb "alt risc" de tenir covid greu

El regulador europeu recomana administrar "com més aviat possible" el medicament després del diagnòstic

Una imatge de pastilles de molnupiravir, el primer antiviral aprovat per la covid

Una imatge de pastilles de molnupiravir, el primer antiviral aprovat per la covid / Reuters

ACN

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha donat aquest divendres llum verda a l'ús de l'antiviral molnupiravir en el cas de persones amb "alt risc" de tenir covid-19 greu i que no necessiten oxigen addicional. En un comunicat, el regulador europeu recomana administrar "com més aviat possible" el medicament després del diagnòstic i en els cinc dies posteriors a l'inici dels símptomes. L'EMA argumenta que aprova l'ús d'aquest medicament, el primer contra la covid en forma de pastilla, perquè les dades mostren que redueix les hospitalitzacions i les morts vinculades a la covid-19 i perquè els efectes secundaris són "lleus o moderats".

El medicament s'ha de prendre dos cops al dia durant cinc dies, diu l'EMA. D'altra banda, el regulador europeu afirma que no està recomanat durant l'embaràs, la lactància materna o en el cas de dones que es vulguin quedar embarassades.

"Les dones que es puguin quedar embarassades han d'utilitzar contracepció efectiva durant el tractament i durant quatre dies després de l'última dosi. La lactància materna s'ha d'interrompre durant el tractament i els quatre dies posteriors a l'última dosi. Aquestes recomanacions es fan perquè els estudis de laboratori mostren en animals que altes dosis poden tenir un impacte en el creixement i desenvolupament del fetus", diu l'EMA.