Diari de Girona

Diari de Girona

BA.4 i BA.5 d'òmicron: Són les noves variants de covid més greus?

Infecten amb més facilitat i eludeixen millor la immunitat que les anteriors, però no està del tot clar que les subvariants BA.4 i BA.5, ja dominants, causin una covid més severa

BA.4 i BA.5 d'òmicron: Són les noves variants de covid més greus? EPI_RC_ES

El coronavirus SARS-CoV-2 evoluciona molt més ràpid que el coneixement científic consolidat. Els subllinatges BA.4 i BA.5 d'òmicron ja són dominants en dotze comunitats espanyoles, amb les Balears (76,4%) i Galícia (76,3%) al capdavant, i encara no sabem si produeixen una malaltia més greu. En qualsevol cas, el que sí que està demostrat és que infecten amb més facilitat i eludeixen millor la immunitat que les anteriors variants, així permeten que algú que es va contagiar amb l'òmicron original (BA.1) o amb la BA.2 torni a donar positiu, tot i que persisteixi una mica d'immunitat creuada, tal com publica El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

I sabem, sobretot arran d'òmicron, un altíssim nombre de contagis provoca també més hospitalitzacions i morts, tot i que la relació numèrica entre casos, ingressos i morts sigui més feble gràcies a les vacunes.

Compartir l'article

stats