Un home va morir ahir apunyalat pel seu company sentimental en un pis de Blanes per una disputa passional. La víctima estava amb un altre home en un pis de l´avinguda Pau Casals quan la seva parella va pujar les escales fins al sisè pis i tot d´una va irrompre en el domicili i li va etzibar unes punyalades que van ser mortals.

El mort, Oscar Dycleidson és un jove d´origen filipí i el presumpte autor de les ganivetades, també de la mateixa nacionalitat, Eulogio So Lumalang. El presumpte assassí, després de trobar-se el seu company sentimental amb l´altre home i apunyalar-lo, va fugir corrents del domicili. El testimoni de tots els fets -l´home amb qui estava la víctima al pis- va alertar cap a un quart de vuit del vespre a la Policia Local de Blanes i els Mossos d´Esquadra, que s´hi van personar de seguida. Els agents de la policia científica dels Mossos van estar pentintant l´escenari del crim. I en paral·lel, van establir els controls policials necessaris a Blanes i rodalies per trobar l´autor de l´apunyalament mortal que va acabar amb la vida del jove filipí.

La comitiva judicial va arribar al domicili a quarts d´onze de la nit i l´aixecament del cadàver es va produir després que s´examinés l´escenari del crim. En les properes hores, l´autòpsia que se li practicarà a l´Institut de Medicina Legal i Forense de Girona haurà d´aclarir les causes exactes de la mort d´Oscar Dycleidson.

Detingut el pressumpte autor del crim

Unes hores més tard de l'hora en la qual es va produir el crim, els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 44 anys acusat del presumpte homicidi.

A casa del rector

Els tres homes que van protagonitzar el succés són filipins i un d´ells és fillol del veí de Blanes i rector de Riells del Montseny i de Viabrea, Jaume Reixach, molt conegut a la població. L´assassinat, de fet, es va produir al pis que té el capellà a l´avinguda Pau Casals, que es troba a tocar del Centre Catòlic de Blanes i és una zona propera al port de la localitat. Els fets van succeir pasades les set del vespre quan en aquella àrea de Blanes s´hi passeja força gent perquè és una zona propera a l´àrea comercial i l´ajuntament de la localitat.

Un mes del crim de Figueres

Aquest assasinat arriba quan es compleix poc més d´un mes del crim de Tots Sants a davant del cementiri de Figueres. En aquella ocasió, dos homes d´ètnia gitana -víctima i agressor- es van discutir a l'interior del cementiri i a fora van continuar fins que el presumpte autor, Juan Fernández Cortés, hauria disparat a Santiago Gabarre, que vivia a França, fins a causar-li la mort.

Cortés va ser detingut al mateix lloc dels fets i, posteriorment, es van deternir dues persones més que fugien en cotxe per presumpta relació amb els fets. Després de l´assassinat s´han produït actes de revenja. L´últim, la matança de deu cavalls i tres cabres d'una quadra de Vilamalla, propietat d'un familiar del presumpte autor del crim de Tots Sants.