Segueix-nos a les xarxes socials:

Llum verda del ple de Blanes al conveni amb els propietaris de Pinya de Rosa

Unanimitat per treure a exposició pública un text que permetrà iniciar la modificació del POUM i establir un Pla Especial

Llum verda del ple de Blanes al conveni amb els propietaris de Pinya de Rosa

El ple de Blanes va aprovar ahir per unanimitat treure a exposició pública el conveni entre l'Ajuntament de Blanes i els amos de Pinya de Rosa que permetrà iniciar els tràmits per modificar el POUM i desenvolupar un Pla Especial (tan urbanístic com mediambiental) en aquest paratge natural d'interès nacional declarat l'any 2003.

Ahir es va donar un primer pas per acabar amb 11 anys on poc o gens s'havia fet per desencallar el conflicte, de manera que ha quedat per escrit el camí a seguir en els pròxims mesos. Aquest conveni té el vistiplau inicial de tots els grups a l'Ajuntament, els propietaris, la mateixa associació Pinya de Rosa i, fins i tot, del Govern català.

Segons el conveni, el primer pas serà que la propietat presenti a Blanes una modificació del POUM amb una proposta justificada de tot el que hi vol fer (sobretot en relació amb l'ampliació de Mas de Sol que tenen previst). El conveni també preveu, entre altres, que la propietat faci una delimitació entre la finca del Mas i el jardí, la construcció del camí de ronda de la cala Sant Francesc a la platja de Treumal, i fer el manteniment del jardí i el seu ús educacional durant deu anys. Per això, signarà un document de cessió del jardí a favor de l'Ajuntament si incompleix algun dels acords en aquests anys.

Per la seva part, Blanes es compromet a fer tots els passos. Ara treure el conveni a exposició pública, després torna al ple i es vota definitivament, després -quan la propietat presenti la proposta-, el consistori iniciaria el camí de la modificació del POUM en un mes. I llavors seguiria un procés on, en últim terme, la Generalitat donarà el vistiplau mentre, en paral·lel, es prepararà el Pla Especial.

Tots els grups es van felicitar ahir pel consens que s'ha aconseguit. Entre aquests el regidor de CiU, Xavier Lozano, qui va alertar però que pot anar per llarg. "Tirem endavant un conveni i demanem a veure què s'hi pot fer" però que "ningú cregui que això és una cosa a curt termini", va dir. També es fa felicitar per la clàusula segons la qual si la propietat incompleix algun acord, l'Ajuntament es podrà quedar la propietat del jardí botànic.

Des d'ICV-EUiA, el regidor Víctor Catalán també va posicionar el seu grup a favor del conveni tot i que va mantenir que posaran condicions en les posteriors votacions. Entre aquestes, demanar un aval o fiança a la propietat pel mateix import que costaria fer el camí de ronda perquè, en cas de no complir l'acord, el pogués tirar endavant l'Ajuntament. Catalán també va assegurar que vetllaran perquè prevalgui l'interès públic i no només els dels particulars que portin a fer només una modificació del POUM "a mida".

Finalment, el regidor del PP, Celestino Lillo, va afirmar que cal felicitar tots els que han treballat per tirar endavant l'acord però va demanar que es miri "amb lupa" la proposta dels propietaris així com el projecte de camí de ronda.

D'altra banda, el ple d'ahir també va aprovar la dissolució de l'empresa de gestió sanitària a la Selva Marítima i a l'Alt Maresme, BCGest, amb els vots de tots els grups excepte ICV-EUiA, que va sortir del ple a l'hora de votar i que havia fet una dura crítica de la gestió que s'ha fet a la sanitat catalana. El ple també va aprovar la creació del consell municipal de turisme amb els únics vots en contra d'ICV-EUiA, que volia que els veïns també en formessin part.

Prem per veure més contingut per a tu