Segueix-nos a les xarxes socials:

Comencen els treballs d'adequació d'una part del castell d'Hostalric

Comencen els treballs d'adequació d'una part del castell d'HostalricCarles Colomer

La primera fase de les obres de millora d'una part del castell d'Hostalric, van començar dilluns passat i està previst que s'allarguin tot l'estiu, motiu pel qual es restringiran les visites guiades, segons va informar ahir l'Ajuntament a través d'un comunicat.

Els treballs d'aquesta primera fase del projecte d'adequació, protecció i senyalització d'una part del recinte emmurallat, es van licitar el mes de febrer passat per un pressupost total de 258.054,66 euros, i finalment es van adjudicar a l'empresa constructora Xavier Alsina S.A. per un import de 161.258 euros.

Segons el projecte, s'intervindrà en dues zones concretes: en el recorregut interior que va des del pati del cos de Guàrdia fins a les naus polivalents; i en el camí obert d'accés al castell des de la via romana fins a l'aparcament. Els treballs consistiran a adequar el terreny, pavimentar i evacuar les aigües, posar sistemes de protecció i seguretat i instal·lar punts d'electricitat i il·luminació. També es procedirà a reparar les zones malmeses als trams del camí coberts amb peces de pedra natural o a extreure els fanals existents del tram comprès entre l'entrada a la zona fortificada fins al pont del Portal de Carros per poder col·locar-hi els nous elements de protecció i d'il·luminació.

Està previst que les obres s'allarguin tot l'estiu fins a finals de setembre -coincidint amb la Fira de Sant Miquel- i per aquest motiu, es restringiran les visites guiades que passaran a fer-se només els caps de setmana.

Aquesta és la primera fase d'un projecte global que s'anirà desenvolupant durant els propers anys.

Prem per veure més contingut per a tu