El conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, va ser rebut ahir amb pancartes i xiulets a l'hospital Sant Jaume de Calella gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Entre els manifestants hi havia treballadors del centre, membres de la Plataforma Junts per la Sanitat i Marea Blanca, de CCOO i de Podem, que durant la visita del conseller en el centre sanitari van clamar consignes com «prou retallades», «sanitat 100% pública» o «conseller no cal que vinguis a fer el paripé».

Els treballadors d'aquest hospital van reclamar al conseller de Salut que elabori un pla econòmic financer per solucionar les necessitats de l'hospital Sant Jaume, mentre que per part de Podem van criticar a Comín que la Corporació de Salut «incompleix les seves obligacions financeres» i que per tant els «resultats d'una mala gestió econòmica privada hagin de ser assolits per a tothom».

També van criticar que es vulgui ampliar el Servei d'Urgències però no el nombre de professionals que hi treballen, ni la millora de les condicions amb què ho fan.

Per la seva part, el conseller de Salut va anunciar que el pròxim mes de maig que té previst visitar l'Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes, i va explicar que es va reunir amb els alcaldes dels municipis que depenen d'aquest hospital per parlar de les inversions necessàries i els horaris dels centres d'atenció primària (CAP).

Cal recordar que els veïns de Blanes, Lloret de Mar o Tossa de Mar, entre d'altres, han d'acudir a l'hospital Sant Jaume de Calella quan requereixen els serveis de Ginecologia, obstetrícia o traumatologia.

Sense concretar aspectes concrets, Comín va especificar que l'hospital de Calella es troba entre els quatre primers centres de Catalunya que necessiten finançament per fer millores. «No farem cap compromís que no tinguem la garantia absoluta que es complirà en els terminis previstos», va dir Comín, sense anunciar cap inversió de cara al futur.