Segueix-nos a les xarxes socials:

Breda i Riells pagaran 3.400 euros anuals per mantenir el futur carril bici

Tot i que la Generalitat farà les obres de construcció, la titularitat de la via ciclista serà dels dos consistoris

El ple de Breda va aprovar, dilluns al vespre, dos convenis de col·laboració relacionats amb el futur carril bici que ha d'unir aquest municipi amb l'estació de tren de Riells i Viabrea.

Segons va informar ahir l'Ajuntament, el primer acord implica el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i els consistoris de Breda i Riells i Viabrea i estableix que els ajuntaments de les dues localitats selvatanes assumiran la titularitat de la via ciclista, construïda per la Generalitat, a canvi del seu manteniment. El punt es va aprovar amb els sis vots favorables de l'equip de govern (ERC), l'abstenció de la CUP i el vot contrari del grup del PDeCAT.

El segon conveni implica els dos consistoris i estableix com fer el manteniment de la via. La previsió és de 10 hores mensuals de feina feta pel personal de la brigada dels dos municipis i els costos es dividiran a un 70% a càrrec de l'Ajuntament de Breda i un 30% a càrrec del Riells i Viabrea. El cost aproximat anual serà de 3.400 euros, dels quals 2.380 euros corresponen al consistori bredenc. El punt es va aprovar amb el vot d'ERC i el PDeCAT i l'abstenció de la CUP.

Tot i que els dos municipis seran titulars del carril bici i s'encarregaran del seu manteniment, les obres les executarà Territori qui, l'octubre passat les va adjudicar per un import de 800.000 euros. Aquest carril, paral·lel a la carretera GI-552, tindrà una longitud de dos quilòmetres i se separarà de la calçada entre els 3 i els 5,5 metres.

Prem per veure més contingut per a tu