Segueix-nos a les xarxes socials:

Diverses institucions i entitats rebutgen el crim produït a Blanes

Un home mata la seva dona a Blanes

9

El Govern de la Generalitat ha condemnat el crim masclista comès aquesta passada matinada a Blanes i ha expressat, a través d'un comunicat, el seu "condol més sincer" a les famílies de les víctimes.

Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones -ICD en les seves sigles en català-, Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern en l'eradicació d'aquest tipus de casos.

Balada ha subratllat que "el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones" i ha considerat que aquests assassinats són la seva "expressió més greu".

"La violència masclista és una xacra estructural que es construeix sobre les situacions de desigualtats socials existents i l'eradicarem quan avancem en la igualtat efectiva d'homes i dones", ha afegit.

Comissions obreres

CCOO ha condemnat avui l'assassinat d'una dona a Blanes, en un cas que apunta a violència masclista, per la qual cosa el seu marit es troba detingut, i recorda el seu compromís amb l'eradicació d'aquest tipus d'agressions.

A través d'un comunicat, CCOO ha condemnat l'assassinat i expressa el rebuig a un tipus de delictes que "encara avui" s'exerceixen contra les dones "només pel fet de ser dones".

CCOO expressa la seva "indignació i preocupació per fets com aquest" i se suma a la demanda "perquè tots els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una qüestió d'Estat".

El sindicat manifesta el seu condol a la família i entorn de la víctima, i fa una crida "a totes les persones, organitzacions i institucions" que treballen en l'àmbit d'aquest tipus de casos amb la finalitat de "sumar esforços perquè, d'una vegada per sempre, la violència contra les dones sigui definitivament eradicada".

Prem per veure més contingut per a tu