Segueix-nos a les xarxes socials:

Albert Martínez Marcos és el Pare Pelegrí d'enguany

 Té 54 anys i és paleta de professió

Més de 1.400 persones acompanyen el Pare Pelegrí

La tradicional ruta amb devots amb el Pare Pelegrí d'enguany, Albert MartínezDavid Aparicio

16

El Pare Pelegrí 2024 és Albert Martínez Marcos. Té 54 anys i és paleta. Està casat i té dues filles.

La tradicional ruta amb devots del Pare Pelegrí surt des de Tossa de Mari va fins a la capella dedicada a Sant Sebastià més propera i, la de Santa Coloma de Farners.

A primera hora del matí, cap a les set s'ha fet la Missa del Cantar a l'església de Tossa on s'ha fet pública la identitat del Pare Pelegrí.

A partir d'aquí Albert Martínez s'ha vestit amb una túnica marró coberta de petxines i després de la missa juntament amb els seus acompanyants han sortit en sentit Santa Coloma per complir el Vot.

Va acompanyat de centenars de pelegrins i faran 40 quilòmetres fins a Santa Coloma de Farners per complir amb el tradicional vot.

Cap a les onze del matí ha arribat a Terra Negra on es concentraran tots els pelegrins i després han anat cap al Molí de la Selva de Caldes de Malavella on s''ha fet el recompte dels participants.

Enguany hi ha 1.401 persones que acompanyen el Pare Pelegrí- A destacar que n'hi ha 60que van descalces -31 dones i 29 homes- i la resta, 1.341 van calçats -776 són dones calçades. 565 són homes-.

A partir d'aquí, els pelegrins han fet un petit mos amb el que duien i han anat cap a Santa Coloma de Farners. Ha arribat a la ciutat amb el seu seguici cap a tres quarts de set del vespre. Molts veïns i gent de la zona l'esperaven a l'arribada a la ciutat.

Aquesta tradició es repeteix cada 20 de gener com a promesa al sant per haver erradicat la pesta a Tossa fa més de 500 anys.

Prem per veure més contingut per a tu