Albert Martínez Marcos és el Pare Pelegrí d'enguany

 Té 54 anys i és paleta de professió

Més de 1.400 persones acompanyen el Pare Pelegrí

Eva Batlle

Eva Batlle

El Pare Pelegrí 2024 és Albert Martínez Marcos. Té 54 anys i és paleta. Està casat i té dues filles.

La tradicional ruta amb devots del Pare Pelegrí surt des de Tossa de Mar i va fins a la capella dedicada a Sant Sebastià més propera i, la de Santa Coloma de Farners.

A primera hora del matí, cap a les set s'ha fet la Missa del Cantar a l'església de Tossa on s'ha fet pública la identitat del Pare Pelegrí.

A partir d'aquí Albert Martínez s'ha vestit amb una túnica marró coberta de petxines i després de la missa juntament amb els seus acompanyants han sortit en sentit Santa Coloma per complir el Vot.

Va acompanyat de centenars de pelegrins i faran 40 quilòmetres fins a Santa Coloma de Farners per complir amb el tradicional vot.

Cap a les onze del matí ha arribat a Terra Negra on es concentraran tots els pelegrins i després han anat cap al Molí de la Selva de Caldes de Malavella on s''ha fet el recompte dels participants.

Enguany hi ha 1.401 persones que acompanyen el Pare Pelegrí- A destacar que n'hi ha 60que van descalces -31 dones i 29 homes- i la resta, 1.341 van calçats -776 són dones calçades. 565 són homes-.

A partir d'aquí, els pelegrins han fet un petit mos amb el que duien i han anat cap a Santa Coloma de Farners. Ha arribat a la ciutat amb el seu seguici cap a tres quarts de set del vespre. Molts veïns i gent de la zona l'esperaven a l'arribada a la ciutat.

Aquesta tradició es repeteix cada 20 de gener com a promesa al sant per haver erradicat la pesta a Tossa fa més de 500 anys.