Segueix-nos a les xarxes socials:

Agafa una jaqueta d'un museu pensant-se que algú se l'havia deixat i acaba detinguda per robatori

Una senyora va agafar-la ignorant que va pertànyer a l'artista català Oriol Vilanova

Agafa una jaqueta d'un museu pensant-se que algú se l'havia deixat i acaba detinguda per robatoriOriol Vilanova

El 7 de març va passar un fet bastant curiós al Museu Picasso de París. Una senyora de 72 anys va robar una obra de l'artista català Oriol Vilanova, titulada 'Old Masters' (Vells Mestres), que consistia en una jaqueta de color blau, a les butxaques de la qual es guardaven postals amb obres conegudes de la pintura.

Segons sembla, la dona no va adonar-se que la peça de roba era en realitat una obra d'art, sinó que va pensar que algú se l'havia deixat a la galeria. La jaqueta es trobava penjada en un penjador a la paret.

Per si no fos prou, la dona va portar-la a un sastre perquè li arreglessin, ja que li anava gran. Així, li van arribar a treure fins a 30 centímetres de tela.

Arrestada en tornar

En adonar-se que l'obra havia desaparegut, el Museu Picasso va posar una denúncia i, després de visualitzar les càmeres de seguretat, van poder veure com la dona se l'havia emportat.

Dies després, la dona va tornar al museu -era una visitant habitual, segons el diari Le Parisien-. En veure-la, el personal de seguretat va avisar a les autoritats, que la van detenir per robatori d'obra d'art.

La dona va passar unes hores a la fiscalia de París i posteriorment va ser posada en llibertat. Finalment, va tornar la jaqueta al museu, malgrat que li faltaven 30 centímetres de tela per l'ajustament que li havia fet el sastre.

L'obra 'Old Masters' d'Oriol Vilanova estava penjada a la paret amb l'objectiu de permetre als visitants que se la posessin. En posar les mans dins de les butxaques, descobririen diferents postals amb importants obres pictòriques.

La intenció de l'artista català és convidar a la reflexió sobre "com calculem el valor de les obres mestres de la pintura sobre el llenç davant de les seves reproduccions fotogràfiques".

Prem per veure més contingut per a tu