Segueix-nos a les xarxes socials:

L'energia elèctrica pot tenir data de caducitat?

El president de Schneider Electric Iberia ens explica el seu pronòstic amb energia renovable

L'energia elèctrica pot tenir data de caducitat?RICARD CUGAT

Josu Ugarte, president de Schneider Electric Iberia des de 2015 i amb més de 20 anys d'experiència internacional, ens avisa que d'aquí poc podem trobar-nos sense energia.

Actualment, és molt important invertir i disposar de diversos actius renovables, perquè quan te'n falti un, puguis tirar d'un altre. Aquesta nova metodologia es denomina 'microgrids' i és important tenir-ho en compte si tenim una indústria o una infraestructura determinada i no ens volem quedar sense energia elèctrica.

La nova aposta de l'hidrogen a Espanya com a energia renovable i sostenible

Josu Ugarte creu possible que Espanya sigui líder en aquest sector i que el desenvolupament de l'hidrogen serà molt efectiu per a empreses de transport de camions, avions o altres que necessitin sempre estar en funcionament. La confiança cap a aquest nou model es basa en la constant digitalització i avenços tecnològics que apareixen per tal de mantenir la indústria en constant creixement i a més a més, col·laborant de forma sostenible amb la Terra.  

Energia sostenible

Les indústries i empreses que necessiten molta energia, utilitzen aparells fotovoltaics, bateries o vehicles elèctrics, per exemple. El president de Schneider Electric Iberia creu que entre tres i cinc anys l'hidrogen ja es veurà en grans empreses amb finalitats sostenibles.

La transició energètica és un factor clau per la sostenibilitat i s'està efectuant en l'àmbit nacional i internacional, però les ajudes no arriben a temps i això perjudica greument el desenvolupament de la indústria i la sostenibilitat. Segons Ugarte, necessitem actius digitalitzats amb software per quant els necessitem utilitzar, ho puguem fer! Cada vegada hi ha menys temps abans que l'energia, potser, s'arribi a esgotar. 

Prem per veure més contingut per a tu