Segueix-nos a les xarxes socials:

Una àvia es nega a cuidar el seu nét gratis i posa un preu: 19 euros per hora

Les xarxes socials bullen amb el debat

Una àvia es nega a cuidar el seu nét gratis i posa un preu: 19 euros per horacc0

Els avis haurien de cobrar per la cura diària dels nets? El debat no és nou, però ha torant amb força gràcies a la viralització d'un cas als Estats Eunits. Una usuària de Reddit (@o/erika_urrrika), ha compartit a través de la xarxa social si era correcte cobrar una tarifa de 20 dòlars (19 euros) per hora per cuidar del seu nét.

La mare explica que tan ella com la seva parella tenen una condició laboral complicada, el que els ha portat a acudir a l'àvia per a fer la tasca de la cura dels fills. L'àvia ha dit que «no era la seva responsabilitat», al·legant que «ja havia criat als seus propis fills i considerava que ja era gran per a fer aquesta tasca». I que si ho havia de fer, la seva tarifa eren 20 dòlars l'hora.

Arran de la publicació, a Reddit s'ha generat un debat viral amb comentaris de tota mena. Molts consideren la mare com a capritxosa i exigent amb l'àvia. Altres internautes van explicar que alguns serveis de cura infantil rondaven uns preus molt similars als que plantejava l'àvia.

Enquesta: Els avis haurien de cobrar per tenir cura dels néts?

  • 647 vots
  • 886 vots

La meitat dels avis a Espanya té cura dels seus nets quasi tots els dies i el 45% ho fa gairebé totes les setmanes. Les àvies els atenen durant 6,2 hores al dia i els avis les segueixen de prop, amb una dedicació de 5,3 hores al dia, segons un informe de l'Imserso de fa tres anys. Si la mitjana, que és de 5,75 hores, es multiplica per 5 dies per setmana, dona lloc a una jornada laboral de gairebé 30 hores. Això significa que molts avis i àvies fan una jornada laboral fent-se càrrec de l'atenció dels nets. «Si la persona gran ho fa des de l'obligació, aquí és on comencen els factors de risc, perquè ho pot viure com un deure i pot tenir la percepció d'estar atrapada en la tasca de tenir cura dels nets de manera intensiva», afirma Montserrat Lacalle, professora col·laboradora dels Estudis de Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A més, puntualitza, «el fet de fer-se càrrec de l'atenció d'un menor per a una persona gran representa un sobreesforç físic en comparació a una persona més jove».

Prem per veure més contingut per a tu