Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves de nacionalitat espanyola, David R. C., de 23 anys i veí de Riells i Viabrea (la Selva), Jesica R. C., de 24 anys i veïna de Lloret de Mar (la Selva), i Ramon M. J., de 19 anys i veí de Riells i Viabrea, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Les detencions es van produir la matinada del 24 de maig, quan una dotació policial que feia tasques de seguretat a Riells i Viabrea va fixar-se en tres persones que, dins d'un cotxe estacionat, tenien una actitud sospitosa. Quan els Mossos els van escorcollar, van trobar paperines de cocaïna i 240 euros repartits i amagats en diferents punts de l'interior del cotxe.

Dos nois van sortir del vehicle i es van dirigir cap a la finestra d'un bar per parlar amb algú del seu interior. Quan els Mossos es van dirigir cap als nois i els van demanar què estaven fent, la seva resposta va ser confusa i contradictòria, segons els Mossos, motiu pel qual els agents els van identificar i van escorcollar tant els nois com el vehicle que duien. En l'escorcoll del cotxe van comissar substàncies estupefaents i diners en efectiu, tot amagat en diferents punts de l'interior del vehicle.

En concret, els agents van trobar paperines de cocaïna i 240 euros repartits entre un cendrer, la cavitat del recolzabraços situat entre els seients del davant, la guantera i el canvi de marxes. També van trobar unes tisores, cinta adhesiva i una bossa de plàstic per, possiblement, fer els embolcalls dels petits paquets de droga. A més, van trobar una caixa de sabates plena d'haixix al seient posterior del cotxe.

Per tots els indicis trobats, els agents van detenir els tres ocupants del cotxe com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Posteriorment van poder concretar que els detinguts portaven, en total, vuit grams de cocaïna i 61 grams d'haixix.

Els detinguts, dels quals els dos nois tenen antecedents, van passar el 24 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. El jutjat va decretar-ne llibertat amb càrrecs pels tres.