El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat la màxima prudència a la carretera durant els dies que resten del pont de la Constitució i la Immaculada, sobretot atès que, des de les tres de la tarda de divendres passat i fins a les nou del vespre d'aquest diumenge, la xarxa interurbana catalana ha registrat cinc accidents mortals amb cinc persones mortes, dues ferides greus i una ferida lleu. Els dos darrers accidents han passat al llarg d'aquest diumenge. En un ha mort un menor que anava amb moto a Flix (Ribera d'Ebre), i en l'altre ha perdut la vida l'acompanyant d'un cotxe que ha caigut per un terraplè en una pista forestal de Cervià de les Garrigues a l'Albagés (Garrigues).

Segons concreta el SCT, cap a les sis de la tarda d'avui, el conductor menor d'un ciclomotor que anava per la C-233 a Flix ha patit una caiguda i ha mort. Hores abans, al migdia, un cotxe ha sortit de la carretera quan circulava per la pista forestal de Cervià de les Garrigues a l'Albagés, i ha caigut per un terraplè de 4 metres. A conseqüència d'això, ha mort un dels ocupants del turisme i el conductor ha resultat ferit lleu.

Dissabte, passades les vuit del vespre, també es va registrar un sinistre mortal a la C-1413, a Rubí (Vallès Occidental). Un turisme va sortir d'una comarcal amb el resultat del conductor mort i els altres dos ocupants ferits de gravetat.

A banda d'això, durant pròpiament l'operació sortida del Pont, des de les tres de la tarda divendres i fins a les tres de la tarda de dissabte, hi va haver dos accidents mortals més. Cap a les onze del matí de dissabte, un cotxe i una motocicleta van col·lidir a la GI-512, a l'altura de Tordera (Maresme), amb el resultat del motorista mort. L'altre sinistre va ocórrer divendres, a un quart de set de la tarda, a la C-241D a Sarral (Conca de Barberà). El conductor d'un camió articulat va morir atropellat pel seu vehicle quan aquest es va desfrenar mentre li canviava la roda.

Arran d'aquests cinc accidents mortals, el Servei Català de Trànsit (SCT) demana no abaixar la guàrdia el que resta de pont, tant aquest dilluns com dimarts, quan s'espera que es concentri el gruix de l'operació retorn.