Un ancià octogenari va ser detingut ahir per la Policia Nacional després de realitzar tocaments d'índole sexual a una menor a la plaça de l'Ajuntament de València. Els agents van detenir a l'home de 86 anys per la presumpta comissió d'un delicte d'abús sexual. Els fets van passar una hora abans de l'inici del tret de la 'mascletà' d'aquest 9 de març dut a terme per la pirotècnia Crespo. Al voltant de les 13.00 hores, els serveis d'emergència desplegats a la plaça van alertar al dispositiu de seguretat del Cos Nacional de Policia després d'haver atès una menor de 15 anys que podria haver estat víctima d'abusos sexuals.

Pel que sembla, quan la menor va arribar a la zona de la 'mascletà', l'octogenari li va cedir el seu lloc i es va situar darrere d'ella. En aquell moment i des de la posició triada pel presumpte abusador, va començar a realitzar tocaments a la jove pel braç que es van estendre a altres punts com el maluc, els glutis i, fins i tot, va intentar introduir la seva mà als pits, segons informa el Cos Nacional de Policia en una nota. Després dels fets, la jove va buscar auxili en els serveis d'emergència, que van alertar als policies. Els agents van acudir al punt indicat per la jove, on van localitzar a l'arrestat que no té antecedents policials i que ha estat posat en llibertat després de declarar a comissaria.

PUNTS VIOLETA CONTRA EL MASCLISME A LES FALLES

València tindrà 56 Punts Violeta aquestes Falles que estaran distribuïts per tota la ciutat. A més dels sis Punts Violeta contra les violències masclistes que l'Ajuntament de València instal·larà aquestes festes en sis localitzacions distribuïdes per la ciutat, també funcionaran altres 50 punts, fruit del compromís de les entitats del tercer sector: agrupacions cíviques, comissions falleres i associacions veïnals. Els Punts Violeta són espais de formació, sensibilització i prevenció d'agressions sexistes, dirigits a tota la població, i són també espais d'atenció i ajuda a possibles víctimes de qualsevol mena d'agressió sexual durant les festes.