Una fossa comuna albergava la quantitat de cendres humanes equivalent a 8.000 persones molt a prop d'un antic camp de concentració nazi a Polònia. L'Institut per a la Memòria Nacional del país s'ha encarregat de treballar a la fossa i determinar la procedència dels cossos. Fonamentalment, aquesta organització es dedica a continuar estudiant els crims comesos per l'Alemanya nazi a Polònia.

El camp de concentració és el de Soldau, tot i que ara rep el nom de Dzialdowo i és al nord de Varsòvia, la capital del país. Al camp de concentració van ser assassinades al voltant de 30.000 persones, però la xifra concreta és impossible de conèixer.

"És la prova de com minuciosament els alemanys van intentar esborrar les empremtes del genocidi que van cometre a Europa de l'Est", va dir l'Institut en un comunicat. "Van ser probablement assassinades al voltant del 1939 i pertanyien majoritàriament a les elits poloneses", continuava el comunicat.

Polònia va ser ocupada militarment per l'Alemanya nazi el 1939. Va ser el tret de sortida a la Segona Guerra Mundial. Així, el territori va esdevenir un dels principals punts de localització dels camps d'extermini nazis. El més famós, el d'Auschwitz, també es troba a Polònia.