En la cursa dels telèfons intel · ligents per tenir més potència, el nou referent són els terminals Quad Core, dotats amb un processador de quatre nuclis més un (4+1). En un escenari en què els gadgets mòbils amb dos cervells (Dual Core) semblaven el màxim, els smartphones Quad Core fan un pas més: tenen més nuclis, per a un millor rendiment multitasca, incloses la reproducció d'àudio i vídeo o la navegació per internet, i un element extra (l'1), especialitzat en reduir el consum de bateria.

L'etiqueta Quad Core està vinculada al processador Tegra 3, fabricat per Nvidia, que funciona a 1,5 gigahertzs ??i ja està instal · lat en aparells que estan arribant al mercat, com Optimus 4X HD (LG), One X (HTC), Ascend D (Huawei) i Era (ZTE). Són terminals de gamma alta, estilitzats, amb grans pantalles tàctils i que publicitaran que ofereixen un rendiment de portàtil.

Un parell d'exemples: l'Optimus 4X HD té pantalla de 4,7 polzades en alta resolució (1.280 x 720 píxels), un gruix de només 8,9 mil · límetres i càmera de 8 megapíxels per a fotos i vídeo HD. I el One X, amb prestacions, pesa només 130 grams i té 32 Gb de memòria interna.

Els terminals Quad Core aquí citats fan servir la darrera versió del sistema operatiu Android, de manera que competeixen directament amb l'iPhone d'Apple.