Segueix-nos a les xarxes socials:

Prohibeixen TikTok en diversos països per por d'accions d'espionatge

Els funcionaris públics no podran tenir l'aplicació instal·lada en els aparells governamentals

Prohibeixen TikTok en diversos països per por d'accions d'espionatge

Diversos països que conformen l'OTAN i la UE han prohibit fer ús de TikTok als funcionaris públics. La Comissió Europea ha decidit i ha recomanat la prohibició de TikTok en dispositius governamentals i personals de tots els funcionaris. D'aquesta manera s'evitarà un possible espionatge i ciberatac.

La Xina està en el punt de mira, ja que, l'aplicació de TikTok l'ha creat la firma xinesa ByteDance

Canadà també es va unir a la proposta que va fer Brussel·les i va prohibir la descàrrega de l'aplicació el 28 de febrer del 2023, aportant que atempta contra la privacitat i la seguretat.

Mona Fortier, presidenta del 'Consell del Tresor' canadenc va explicar que a partir de la recopilació de dades que fa l'aplicació, suposa que és molt senzill poder accedir a diversos continguts del telèfon mòbil en ús, tot i que, no té evidències al respecte.

Segons un comunicat que van fer diverses autoritats especialitzades en protecció de la privacitat de Quebec, Alberta i Columbia Britànica, hi ha diverses denúncies contra TikTok per fer ús de les dades personals de persones del país i dels Estats Units.

Els Estats Units, també s'ha sumat a la iniciativa contra TikTok i ha comunicat que les agències federals en menys de 30 dies han d'aconseguir que els seus treballadors no tinguin accés a l'aplicatiu des dels telèfons mòbils governamentals. Chris DeRusha, cap federal de la Seguretat Informativa, ha afirmat que s'han de prendre aquestes mesures per evitar qualsevol mena d'espionatge i així protegir la privacitat del poble estatunidenc.

TikTok diu que estan equivocats i que no hi ha cap intenció d'espionatge

Tot i la declaració de TikTok, cada vegada són més països els que s'estan unint a aquesta proposta i estan prohibint l'ús de l'aplicatiu als funcionaris per tal d'evitar un possible i suposat mal major d'espionatge o ciberatac. Àustria, França i el Regne Unit també s'hi han sumat. En alguns països només es restringirà l'accés a dispositius governamentals, en altres, els dispositius privats dels treballadors tampoc podran accedir a TikTok.

Prem per veure més contingut per a tu