Prohibeixen TikTok en diversos països per por d'accions d'espionatge

Els funcionaris públics no podran tenir l'aplicació instal·lada en els aparells governamentals

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Diversos països que conformen l'OTAN i la UE han prohibit fer ús de TikTok als funcionaris públics. La Comissió Europea ha decidit i ha recomanat la prohibició de TikTok en dispositius governamentals i personals de tots els funcionaris. D'aquesta manera s'evitarà un possible espionatge i ciberatac.

La Xina està en el punt de mira, ja que, l'aplicació de TikTok l'ha creat la firma xinesa ByteDance

Canadà també es va unir a la proposta que va fer Brussel·les i va prohibir la descàrrega de l'aplicació el 28 de febrer del 2023, aportant que atempta contra la privacitat i la seguretat.

Mona Fortier, presidenta del 'Consell del Tresor' canadenc va explicar que a partir de la recopilació de dades que fa l'aplicació, suposa que és molt senzill poder accedir a diversos continguts del telèfon mòbil en ús, tot i que, no té evidències al respecte.

Segons un comunicat que van fer diverses autoritats especialitzades en protecció de la privacitat de Quebec, Alberta i Columbia Britànica, hi ha diverses denúncies contra TikTok per fer ús de les dades personals de persones del país i dels Estats Units.

Els Estats Units, també s'ha sumat a la iniciativa contra TikTok i ha comunicat que les agències federals en menys de 30 dies han d'aconseguir que els seus treballadors no tinguin accés a l'aplicatiu des dels telèfons mòbils governamentals. Chris DeRusha, cap federal de la Seguretat Informativa, ha afirmat que s'han de prendre aquestes mesures per evitar qualsevol mena d'espionatge i així protegir la privacitat del poble estatunidenc.

TikTok diu que estan equivocats i que no hi ha cap intenció d'espionatge

Tot i la declaració de TikTok, cada vegada són més països els que s'estan unint a aquesta proposta i estan prohibint l'ús de l'aplicatiu als funcionaris per tal d'evitar un possible i suposat mal major d'espionatge o ciberatac. Àustria, França i el Regne Unit també s'hi han sumat. En alguns països només es restringirà l'accés a dispositius governamentals, en altres, els dispositius privats dels treballadors tampoc podran accedir a TikTok.