Cèlia Cernadas serà la nova corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington, en substitució de Xavier Vilà, que ha estat nou temporades als Estats Units. Segons va informar ahir l'emissora en un comunicat, Cernadas compartirà espai amb Raquel Sans, corresponsal de TV3, a la seu conjunta dels mitjans de la CCMA a la capital nord-americana. Cèlia Cernadas és cap de la secció d'Internacional dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio.

La nova corresponsal de la ràdio pública catalana és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i compta amb un màster en Relacions Internacionals per l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals. Segons s'indica en el comunicat, Cernades porta més de deu anys treballant en l'àmbit internacional.

Al llarg de la seva trajectòria professional, la periodista ha cobert crisis humanitàries, eleccions i situacions de conflicte, dels Estats Units a Líbia, Síria, l'Iraq, Egipte, Israel, Kenya, Grècia o Mèxic. L'any 2009 va viure a Bolívia com a responsable de projecte del programa "Knight International Journalism Fellowships", gestionat per l'International Centre for Journalists de Washington.