El triomf d'Ona Carbonell al popular concurs televiu Masterchef Celebrity no ha estat exemp de polèmica. I és que la nedadora es va estar formant al Celler de Can Roca de Girona durant setmanes, qüestió que a generat força crítiques a les xarxes socials, on l'acusen de competir amb avantatge. Carbonell s'ha defensat assegurant que "el menú (de la final) el vaig inverntar jo". Un dels jurats del concurs, Pepe Rodríguez, ha avalat la seva victòria i ha recordat que altres concursants també han fet classes amb reconeguts xefs.

En una entrevista a Ecoteuve.es, Carbonell, capitana de la selecció espanyola de natació sincronitzada, explica que "el menú el vaig inventar jo i ho vaig practicar jo. El que passa que amb tots els emplatats que he vist, tu vas agafant idees". Afegeix que "tenia molt clar que havia d'estar inspirat en l'aigua i volia fer alguna cosa amb verdures. Doncs vaig fer un consomé de verdures posant en pràctica allò de la suspensió de la ingravidesa".

Carbonell arribava a la final com una de les favorites del públic, però com que durant el programa es va citar en més d'una ocasió la seva estada amb els germans Roca en el segon millor restaurant del món, les xarxes ho van interpretar com un desavantatge per a Paz Vega, la seva rival.

No obstant això, a banda del suport de membres del jurat, companys de Carbonell al concurs, com Santiago Segura, també han sortit en defensa de la nedadora de sincronitzada.