El consum televisiu dels espanyols s'ha situat al mes de desembre en una mitjana de 238 minuts al dia per persona, cosa que suposa el menor consum de televisió en aquest mes en els últims 12 anys. Les gairebé 4 hores que de mitjana va veure la televisió cada espanyol al desembre representa un descens de 3,8 minuts respecte a novembre i de 18 minuts respecte al mateix mes de l'any anterior, segons l'anàlisi mensual del comportament de l'audiència de Barlovento Comunicación, en base a dades de Kantar Media.

En xifres rodones, dels 238 minuts diaris per persona, 231 corresponen a consum de televisió lineal, i els altres set minuts serien de televisió en diferit. D'aquesta manera, els anomenats «convidats» (espectadors no residents a la llar) suposen el 5% del consum total en el mes de novembre.

Respecte al consum televisiu realitzat per comunitats autònomes, Extremadura (290 minuts), Comunitat Valenciana (262 minuts) i Castella-la Manxa (255 minuts) són les comunitats autònomes on més temps s'ha dedicat a veure la televisió al novembre.