El rècord històric d'aturats a les comarques gironines no va aconseguir una participació massiva en la manifestació del Primer de Maig. Unes 650 persones van recórrer ahir els principals carrers de Girona ahir al migdia sota el lema "Més ocupació de qualitat i protecció social" en una marxa marcada per una taxa d'atur que supera el 20% i se situa per sobre les mitjanes de Catalunya i de l'Estat.

La manifesació convocada per UGT i CCOO va sortir poc després de les 12 del migdia de la plaça Independència de Girona. La majoria de participants eren representants dels dos sindicats majoritaris -sumen més de 4.000 delegats a les empreses gironines-, tot i que també hi van participar treballadors no afiliats i representants de partits polítics, molts amb responsabilitats de govern.

Al llarg de la marxa es van poder veure pancartes de diferents col·lectius, com els de treballadores de la neteja, una del sector de la construcció reclamant que l'edat de jubilació se situï als 60 anys, o una altra del sector del metall demanant un "conveni digne".

Entre les consignes més repetides hi va haver "Davant la crisi, mobilització!", "Zapatero, el primer, un treball per a l'obrer", o "Ea, ea, ea, el mocho se cabrea".

La secretària general de la UGT a la província, Dolors Bassa, va recordar que el Dia del Treball és una data "per a la reivindicació" i no festiva. Va afegir que les dades de l'EPA constaten que la demarcació està "en una situació de debilitat", i va insistir que cal deixar clares quines línies no es negociaran: perdre drets laborals i pèrdues en les pensions i jubilacions. "El necessari són polítiques energètiques, d'infraestructures, d'indústria, polítiques actives que permetin sortir de la crisi", va ressaltar.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, també va recordar les xifres que l'última EPA van deixar en la demarcació i va lamentar que aquest any encara s'estigui "patint més amb la crisi" i que "l'atur segueixi sent la cara més humana" d'està situació. Segons la seva opinió, la situació s'està degradant fins al punt de veure "la pitjor Girona des de la postguerra".

A banda d'aquesta manifestació, sindicats amb una representació més minoritària (COS, CGT i IAC) van organitzar una concentració alternativa que va congregar desenes de persones a la Rambla.