El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, va titllar d'"exemplar" l'empresa pública GISA i va dir que el gerent de carreteres de l'empresa a Girona, Jordi Vergé, implicat en una suposada adjudicació il·legal, és "un tècnic de la casa" i no "un càrrec polític".

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat va deixar clar que Vergé és un tècnic de GISA i no un "càrrec polític", de manera que el socialista considera que l'actual govern de la Generalitat "faria bé a ajudar-lo -a Vergé- en la seva defensa o investigar si hi ha alguna qüestió que el jutge hagi de saber". L'exconseller va voler advertir a "alguns que ara sembla que es volen treure les puces de sobre" que, encara que els fets que s'investiguen es remunten al període 2007-2010, Vergé és tècnic de GISA des de la fundació d'aquesta empresa pública i que, per tant, ja tenia abans de l'arribada dels socialistes al govern de la Generalitat, "la mateixa responsabilitat que té ara".

Nadal va afirmar que coneixia Vergé i que, pel que va poder veure en la seva època de conseller, "era un bon treballador". També va afirmar que el poder de decisió d'aquest treballador era "poc" perquè és el consell d'administració de GISA el que adjudica, qui puntua és la Mesa de Contractació i qui analitza els expedients és un equip de persones "que puntuen tècnicament i econòmicament les ofertes".

No obstant això, va afegir que si existeixen indicis que apuntin que hi hagi empreses o treballadors que hagin pogut actuar de forma il·lícita, "bé sigui en informació o alteració de preus, serà necessari que la justícia actuï, ho persegueixi i ho castigui".

De tota manera, Nadal va reclamar al govern de la Generalitat que defensi el bon nom de l'empresa pública GISA perquè considera que "és una empresa pública exemplar".

L'exconseller del PTOP va afirmar que durant els anys de governs de Maragall i Montilla la licitació i adjudicació d'obres públiques de Catalunya es va modificar de tal manera que aquest mercat d'adjudicació català s'ha convertit en "el més transparent d'Espanya".

Joaquim Nadal va fer aquestes declaracions a Tortosa, on va assistir al Consell de Federació del PSC de les Terres de l'Ebre.