Una allau als límits de l'estació d'esquí de La Masella va ferir un home de 35 anys que estava esquiant fora de les pistes, malgrat les advertències que el risc d'allaus era elevat a causa del temporal.

L'incident es va produir ahir al migdia quan una allau al sector de Coma Oriola va sepultar una persona que esquiava fora de pistes. L'esquiador va quedar atrapat per les cames i mig cos immobilitzat. Aquest sector té unes mides de 350 metres de llarg per 10 d'ample.

Fonts de La Masella van indicar que el ferit havia accedit a la zona pel seus propis mitjans malgrat les advertències que el risc d'allaus era elevat i que els remuntadors cap a les zones més altes de l'estació d'esquí estaven tancats.

Immediatament després de rebre's l'avís d'allau els serveis d'emergència es van posar a treballar per rescatar la persona ferida.

Aquests serveis d'emergència van estar formats pels Pisters i unitats mèdiques de la mateixa estació d'esquí de La Masella, la Unitat de Muntanya de la Guardia Civil i dotacions dels Mossos d'Esquadra. També van desplaçar-se fins als llocs dels fets vuit dotacions terrestres i dos helicòpters amb personal del Grup d'actuacions especials (Grae) i el Grup d'emergències mèdiques dels Bombers (GEM).

Els equips de rescat van poder localitzar i salvar l'esquiador, que va ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Fonts mèdiques van precisar que el ferit no presentava lesions de gravetat tot i l'ensurt.

Com que en un primer moment s'havia informat que el nombre de desapareguts per aquesta allau podria ser de tres persones els equips d'emergència van rastrejar la zona per descartar que hi hagués més ferits. Un fet que finalment va ser confirmat pels equips de salvament i l'estació d'esquí.

La Masella va emetre un comunicat lamentant els fets i recordant que ja havien avisat que el risc d'allaus era molt elevat.

De fet, com a mesura de precaució la direcció de La Masella havia tancat les cotes més altes del domini esquiable i els seus accessos amb remuntadors i telecadires. La nevada de dissabte va deixar gruixos molt importants a aquestes cotes i va crear acumulacions importants de neu a diversos punts.

També Protecció Civil havia recomanat extremar les precaucions a les zones de muntanya amb risc d'allaus, com per exemple la zona del parc d'Aigüestortes i Sant Maurici, pel qual mantenia activat el pla Allaucat.