La llevantada que des del passat dissabte colpeja les comarques gironines va revifar amb força al llarg del dia d'ahir, deixant grans quantiats d'aigua que es van afegir a la que ja havia caigut amb anterioritat. En aquest sentit, les estacions meteorològiques van registrar valors acumulats que en molts casos van arribar els 100 litres per metre quadrat. Segons dades del Servei Meteorològic, Viladrau acumulats ahir a darrera hora de la tarda i en només tres dies un total de 305,7 litres per metre quadrat, el màxim valor detectat a tot Catalunya.

Les poblacions properes tampoc es van quedar curtes. Les pluges acumulades arribaven a les 197 a Anglès, mentre que a Vilobí els valors sobrepassaven els 115. Però sens dubte va ser a les comarques de l'interior on el temporal va deixar més aigua, i una bona prova d'això són els 248 litres registrats a la Vall d'en Bas o els 179 d'Olot.

El Ripollès també va recollir grans quantitats d'aigua, que en molts casos van superar els 200 litres per metre quadrat, com és el cas de Molló. Per la seva banda, a la resta del territori tot i que els valors acumulats van ser lleugerament inferiors, la pluja constant típica dels temporals de llevant també va deixar elevats nivells de precipitació, en molts casos superiors als 100 litres, incloent-hi Girona ciutat. Les localitats de la Costa Brava també va veure com la pluja tornava agafar força

356 m3/segon al Muga

Els ruixats d'ahir es van afegir a l'aigua caiguda durant el cap de setmana, i això va provocar una crescuda considerable del cabal dels rius. L'Agència Catalana de l'Aigua informava que les conques del Muga, Fluvià i Baix Ter havien augmentat el seu volum, un fet que en alguns punts va provocar fins i tot algun desbordament.

Segons l'ACA, el cabal del riu Muga al seu pas per Peralada era ahir a les 15 hores de 356 metres cúbics per segon, unes quanitats molt més elevades que habitualment.

Els tres pantans

més importants de les comarques gironines, Sau, Susqueda i Boadella van desembassar al llarg d'ahir uns 120 metres cúbics per segon. Les fortes pluges van fer que el volum d'aigua arribés al màxim i haguéssin de buidar part de la seva capacitat. Fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) van explicar que Boadella va desembassar 68 metres cúbics per segon, mentre manté una ocupació per sobre del 87%; per la seva banda, Sau-Susqueda en va desembassar 60 amb una ocupació per sobre del 92. També ho va fer el de Portbou.

Les mateixes fonts han especificat que el desaigua és un procés «habitual» monitorat a cada moment, de manera que les quantitats d'aigua desembassada podrien variar en funció de les precipitacions.

Les pluges caigudes aquest dissabte i aquest dimarts a Catalunya fan preveure que les conques internes acumulin durant els pròxims dies quantitats d'aigua màximes des de la sequera del 2008.