El riu Fluvià al seu pas per Olot va anar creixent a mesura que avançava el dimarts fins que a darrera hora de la tarda es va desbordar i dos carrers van quedar innundats. L'aigua va pujar 3 metres i 20 centímetres més del que és el seu cabal habitual i va arribar fins al nivell de la confluència entre el carrer Fluvià i la Ronda Fluvià. A les 9 de la nit la riuada ja arribava fins a les portes dels magatzems de la Ronda Fluvià i entrava uns 10 metres dins del carrer Fluvià, fins a l'entrada del convent de les germanes de la Divina Providència.

Malgrat l'espectacularitat del fet, la Policia Local no va haver de desallotjar cap veí, ja que la majoria de plantes baixes on va entrar l'aigua són magatzems i, per tant, no estant habitats. El regidor de Seguretat Ciutadana, Albert Rubirola (PSC), va precisar que, tot i això, la Policia va intentar desallotjar una dona que viu en un primer pis del carrer Fluvià però ella es va negar a marxar. Després de comprovar que la veïna no podia patir cap perill la van deixar quedar a casa seva.

Al punt de sobrepassar el pont

A més, la riuada va ocupar el passeig de Sant Roc, on va arriba fins a tocar el paviment i va taponar dos ulls del pont de les Mores. L'aigua al vespre quasi va sobrepassar el pont. A la nit, una màquina excavadora va aconseguir destapar els ulls dels troncs d'arbre que s'hi havien acumulat amb la força del riu. Per altra banda, la Policia Local va demanar als veïns de la zona del Parc Espunya que traslladessin els cotxes dels garatges i els estacionessin al carrer en zones més altes de la ciutat.

El regidor Albert Rubirola va explicar que la Policia va tallar al trànsit els carrers d'accés al riu amb més risc d'inundar-se. Als habitatges Garrotxa, la pluja va provocar una envassament d'aigua que els serveis municipals van aconseguir desfer a través d'una rasa que va dur l'aigua a la riera de Riudaura.

A la resta de la comarca també van patir els efectes del temporal. Durant el dia, els Bombers de la Generalitat van tallar el trànsit als passallissos de la riera de Riudaura a Lloc Allou a la Vall de Bianya i a les rieres de la zona de la Miana i Sant Ferriol.

El riu Fluvià entre els limits del terme de les Preses i de la Vall d'en Bas va tallar la carretera de Sant Privat. L'aigua va arribar davant de l'escola Verntallat. Els Bombers de la Generalitat a les sis de la tarda van aconseguir treure tots els escolars. L'aigua va inundar la quasi totalitat de la plana de la Vall d'en Bas.

La riuada és de les més grans que es recorden a la Garrotxa. Fonts de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas van comptabilitzar 9 salts d'aigua a la serra de Falgars, on cauen el que a sota es converteix amb el riu Fluvià i els seus afluents.