Les conseqüències de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que podria afectar 800 dels 1.500 treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva tindrà conseqüències en la pèrdua de serveis. Per ara, el que està confirmat és que obstetrícia que fins ara es feia també a l'Hospital Comarcal de Blanes es perd i es centralitzarà a l'Hospital Sant Jaume de Calella, al Maresme.

A banda, segons el president del comitè d'empresa de l'Hospital Comarcal de la Selva, Josep Garcia, també hi pot haver la pèrdua de pediatria i per tant, això causarà perjudicis als pacients. Davant d'aquesta retallada de serveis, el president del comitè posa d'exemple què pot passar a una dona de Tossa de Mar que hagi de parir: segons ell, quan arribi a l'hospital de Blanes amb cotxe particular "perquè ja no hi haurà ambulàncies", es trobarà que a Blanes no hi ha servei d'obstetrícia i haurà de fer més quilòmetres encara per anar fins a l'hospital de Calella. "I si no hi ha pediatria i un infant pateix un accident, què hauran de fer?", es lamenta el president del comitè.

Perjudici als ciutadans

A banda d'aquesta retallada, Garcia n'augura més i explica que per part de la direcció de la Corporació el que se'ls argumenta és que s'està realitzant aquesta reordenació "per qualitat assitencial i no pas per estalvi" i per això, es pregunta el perquè de la retallada. Si prospera l'ERO, el president del Comitè ressalta que es perjudicarà els ciutadans i per això, ahir una seixantena d'empleats es van concentrar davant l'Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes aprofitant els deu minuts de descans que tenen al matí. Alguns treballadors portaven una pancarta amb el lema La sanitat no es retalla i d'altres van repartir fulletons i adhesius entre els pacients per informar-los de les retallades. Aquesta és només la primera d'un seguit que mobilitzacions que han convocat als centres que pertanyen a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

I és que el personal sanitari tem que l'ERO acabi afectant gairebé a tota la plantilla i critica que la direcció s'hagi tancat en banda i no vulgui negociar. Els manifestants diuen que les retallades afectaran sobretot els pacients de la Selva Marítima, que perdran serveis i hauran d'anar fins a l'Hospital de Calella. El president del comitè d'empresa de l'Hospital Comarcal de la Selva ahir al matí es lamentava de l'actitud de la direcció i va dir que és "mentida" que la manca de voluntat negociadora dels treballadors hagi obligat l'empresa a presentar un ERO, com "volen fer creure". I va afegir que "la por és que l'ERO que acabin presentant afecti tota la plantilla".

Mobilitzacions tot el mes

Els representants dels sindicats sostenen que, si l'expedient tira endavant, això tindrà clares repercussions sobre l'atenció als pacients i per aquest motiu, han preparat un seguit de mobilitzacions al llarg d'aquest mes. En concret, tots els dimarts es concentraran a l'entrada de l'Hospital Comarcal de Blanes a les 11 del matí, com van fer ahir. A banda, aquest dijous faran una assemblea informativa per explicar la situació a tota la població, a la sala d'actes de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

I l'acte més multitudinari, segons va assegurar el president del Comitè s'espera que sigui la manifestació per al 13 d'agost. En concret, Josep Garcia va explicar que esperen tenir suport ciutadà d'institucions a banda dels treballadors de tots els centres de salut afectats. Aquesta manifestació es farà a Blanes i tindrà sortida a l'hospital de Blanes i acabarà davant l'ajuntament.