L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va relacionar ahir la detenció del primer tinent d'alcalde, Josep Valls, pel fet de ser president del club de futbol -que ha estat patrocinat per l'empresa de Petrov- i no per la seva gestió com a regidor d'Urbanisme durant l'etapa de Xavier Crespo. Codina va dir que l'empresa de Petrov va abonar mitjançant xecs 90.000 euros al club de futbol. "Ahir [dilluns] vaig demanar al senyor Valls que m'expliqués com es rebien els diners i vaig quedar tranquil perquè tot es feia de manera neta", va assegurar Codina, que defensa la presumpció d'innocència i no pensa destituir el primer tinent d'alcalde.

Quan va esclatar l'operació Clotilde divendres passat, Codina va manifestar estar "molt tranquil" i que l'Ajuntament no estava implicat en l'operació. Ahir, després que la Guàrdia Civil detingués al primer tinent d'alcalde, Josep Valls, l'alcalde va relacionar la seva detenció amb el fet que presideixi el club de futbol, que ha rebut durant tres anys diners de l'empresa del cervell de la trama, Andrei Petrov, i no per la seva qualitat de regidor.

"Jo crec que els trets van per aquí, pel fet que sigui president del club i no per la seva gestió quan va ser regidor d'Urbanisme", va comentar Codina, que va recordar que els acords urbanístics que ara estan sota sospita -com la reconversió de la plaça de braus en zona comercial i no en zona esportiva com estava previst- van aprovar-se per ple i també a la comissió d'Urbanisme de Girona.

Dissabte ja es va detenir el president del club d'hoquei de Lloret, Juan Lluís Perarnau, que després de declarar davant el jutge ha quedat en llibertat amb càrrecs acusat d'un delicte de suborn. Per això, Codina va vincular la detenció de Valls amb un nou tràmit de la policia per investigar si les aportacions econòmiques que feia Petrov eren legals.

Per la seva part, el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va recordar ahir que fa dos anys que estan denunciant activitats al marge de la llei tant de l'exalcalde Xavier Crespo com de qui fou el seu regidor d'Urbanisme, Josep Valls, que actualment és responsable de Via Pública. De fet, Fuertes va recordar que ambdós han interposat querelles contra ell per haver publicat informacions en aquest sentit al butlletí municipal del Millor. Segons Fuertes, tant Crespo com Valls actuaven per "afavorir els interessos de l'empresa de Petrov i no pel bé de l'Ajuntament". Per això, va demanar a l'alcalde, Romà Codina, que aparti de les seves funcions al primer tinent d'alcalde mentre el cas es resol. A més, també va acusar Codina de participar en viatges a Rússia convidat per Petrov per participar a la fira de turisme de Moscou els anys 2009-2010, quan era regidor de l'equip de govern de Crespo. "Què hi feia un regidor d'Infraestructures en una fira de turisme?", es va preguntar Fuertes.

L'alcalde va voler aclarir aquesta acusació i ha manifestat que sí va viatjar a Rússia però que ho va fer en qualitat de membre de la direcció operativa de Lloret Turisme, entitat que es va fer càrrec del cost dels viatges, segons ha sostingut Codina.

Orobitg segueix

Per altra banda, el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, que forma part del govern amb CiU, va destacar ahir que ara per ara no es planteja deixar l'executiu. "Amb la informació que tinc a dia d'avui no em plantejo deixar el govern. Ara bé, la situació em preocupa", va comentar Orobitg, que va afegir que no pot fer cas només "dels titulars dels diaris". "Quan vegi les proves del jutge confirmant els titulars, ja veurem", va afegir. "El que tinc molt clar és que no faré alcalde a segons qui", va concloure.