Distingida com a Capital Cultural Valenciana 2019-2020, la seva programació cultural de tardor i hivern ens permet disfrutar de les millors exposicions i actuacions a Palau Altea.

Perdre’ns pels carrers del casc antic i descobrir el seu Baluard i Recinte Renaixentista, declarat Bé d’Interès Cultural, ens donarà a conèixer el seu traçat fundacional de l’any 1617, amb edificis dels segles XVIII i XIX, així com les portes d’accés al recinte fortificat.

La millor manera d’endinsar-se a Altea és recórrer a peu una de les seves cinc rutes, guiats per tòtems situats per tota la zona, coneixerem l’encant de Bellaguarda, el Baluard de la Casa de la Senyoria, el Raval Mariner, el Portal Nou o el BIC.

Per poder disfrutar de tota la seva esplendor, l’app ‘PlayAltea’ situa la història i cultura d’Altea a la palma de la mà. Mitjançant nou audioguies podrem recórrer tota la localitat, des de la serra de Bèrnia i les seves pintures rupestres, passant per la zona marítima; coneixent Altea la Vella i els seus orígens, ens a arribar a l’entorn natural del riu Algar.

La badia d’Altea, protegida pel Parc Natural de la Serra Gelada, que banya les seves platges i impregna els seus plats, converteix la gastronomia en tota una experiència sensorial. Cita ineludible per delectar-nos, és la 4a edició de La Cuina de les Barques, que se celebra des del 6 al 15 de novembre.

La seva naturalesa, història, gastronomia, llum, cultura i gent, preparada per rebre’ns, faran que la visita a Altea, sigui una experiència per als cinc sentits.