13 de agost de 2020
13.08.2020
Diari de Girona

L'aventura solidària en forma de llibre de set amigues gironines

12.08.2020 | 23:28
L'aventura solidària en forma de llibre de set amigues gironines

Set amigues d'entre 11 i 12 anys de Girona han escrit i publicat un llibre d'aventures amb finalitats solidàries. Es tracta de Set amigues i un robatori misteriós a Egipte, que explica com un grup d'estudiants viatgen fins a Egipte per poder fer un treball de Ciències Socials sobre l'antiga civilització egípcia. Una vegada allà, però, es veuran involucrades en un misteriós robatori que hauran de resoldre amb la col·laboració de la policia. Els beneficis del llibre es donaran a l'hospital de Sant Joan de Déu per tal de millorar els ànims dels nens que hi ha hospitalitzats. La iniciativa va néixer després que una de les autores hagués estat hospitalitzada en aquest centre. La resta d'amigues la visitaven i li anaven llegint l'evolució del llibre.

L'Ariadna Bosch, l'Ariadna Vila, la Núria Rosón, la Ceci Cuadrado, la Clàudia Cantó, la Berta Parra i la Mariona Serra són set amigues que anaven juntes al col·legi de Les Alzines de Girona. Els encanta llegir i escriure aventures i per això van decidir embarcar-se a escriure un llibre. El projecte va néixer durant el segon trimestre del cinquè curs, quan un migdia van decidir començar a escriure una història durant la classe d'informàtica.

En les primeres pàgines d'aquest llibre no hi eren totes i de fet els personatges eren ben diferents als del llibre que ha acabat publicant-se. A poc a poc s'hi van anar sumant la resta d'amigues i van adaptar la història amb les idees que anaven proposant totes elles. Es van anar reunint entre un i dos dies a la setmana a l'aula d'informàtica per posar en comú les idees que havien anat pensant cada dia a casa. Durant el curs, una de les autores, la Clàudia, va estar uns mesos ingressada a l'hospital. El projecte del llibre va servir per tenir un nexe en comú i anar-la a veure. El llibre explica com set amigues de l'escola viatgen fins a l'antic Egipite per poder fer un treball de Ciències Socials que els han encarregat. Una vegada allà, les noies descobreixen com desapareix una de les piràmides més famoses i veuen com una furgoneta de color negre s'allunya de la zona. A partir d'aquí, comença un conjunt d'aventures per descobrir com un lladre ha aconseguit fer desaparèixer les piràmides i per què ho ha fet.

Ara, aquest llibre s'ha fet realitat amb la seva publicació. Està disponible a totes les llibreries Troa i altres establiments de la comarca de la Selva. De moment ja se n'han venut més de 400 exemplars.

Un llibre amb finalitats solidàries

L'estada de la Clàudia a l'hospital de Sant Joan de Déu va fer veure a les noies que volien donar un caire solidari al llibre. Per això van decidir que tots els beneficis de la venda dels llibres es donaran a aquest hospital per tal que els infants ingressats gaudeixin d'un millor estat anímic. Les set amigues ja han avançat que han començat a escriure un nou llibre d'aventures amb el mateix grup de noies que protagonitzen la primera entrega.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit