Els contagis per coronavirus van a l'alça en diferents països europeus, en alguns casos amb màxims en aquesta segona onada de la pandèmia, mentre diversos governs reforcen les mesures restrictives per limitar la malaltia, especialment en l'àmbit de l'hostaleria.

A Alemanya, l'institut Robert Kock de Virologia va reportar ahir 2.828 nous contagis, el nivell més alt registrat des d'abril a Alemanya. Des del començament de la pandèmia, Alemanya ha registrat 306.086 contagis confirmats i 9.562 persones han mort. La situació s'ha agreujat especialment a Berlín, on s'ha establert que els bars i restaurants tanquin, com a molt tard, a les onze de la nit. A més, les festes privades en locals tancats no podran superar els deu assistents i, entre les onze de la nit i les sis del matí, no podran formar-se grups de més de cinc persones.

Mentrestant, a França, les dues grans àrees metropolitanes -París i Marsella- es trobaven ahir en nivell d'alerta màxima, amb els bars i cafès tancats, dins de les mesures restrictives imposades en un context molt elevat de nivell de contagis. Dimarts, l'agència de salut pública francesa va notificar 10.489 nous contagis a tot el país i 65 morts, de manera que al país gal ja han perdut la vida 32.365 persones des del començament de l'epidèmia. Davant la forta incidència a París i rodalies, des de dimarts la zona metropolitana de la capital tindrà bars i cafès tancats almenys durant 15 dies, la qual cosa ja es venia aplicant a l'àrea urbana de Marsella i Aix en Provence (sud-est) des de la setmana passada. Els restaurants poden obrir, però amb seguretat reforçada, amb un màxim de sis comensals en cada taula, que ha d'estar separada de les altres per més d'un metre.

El Regne Unit, per la seva banda, comptabilitza ja 42.445 morts per covid-19 des de l'inici de la pandèmia i ha experimentat en les últimes jornades un clar repunt en els contagis diaris, amb 14.542 nous positius addicionals aquest dimarts, segons les últimes dades. Per això, segueixen vigents restriccions com l'anomenada «regla dels sis», que veta reunions socials de més de sis individus o l'obligatorietat de portar màscares en comerços i centres d'hostaleria, així com en el transport públic. Així mateix, el Govern britànic aconsella als ciutadans que, en la mesura que sigui possible, mantinguin la fórmula del teletreball.

A Itàlia, el Govern aprovarà en breu un decret per obligar a l'ús de la màscara en tot el moment i també a l'aire lliure quan hi hagi presència d'altres persones, excepte en les activitats esportives. Es tracta de l'única mesura nova aprovada després d'un repunt dels casos en les últimes setmanes.

Finalment, a Bèlgica, la seva capital, Brussel·les -que al llarg dels darrers dies ha estat l'epicentre d'una explosió de casos de coronavirus-, va anunciar ahir que tancarà bars, cafès i sales de festa durant un mes. La incidència acumulada a la capital belga és de 502 casos per cada 100.000 habitants de mitjana durant els últims catorze dies.