La presidenta del PP català Alicia Sánchez-Camacho va celebrar ahir a Madrid el "resultat històric per a Catalunya i Espanya" que ha aconseguit la seva formació a les eleccions autonòmiques i va subratllar que el PP català farà una oposició "constructiva", "aglutinant el vot no nacionalista i el vot que defensa una Catalunya constitucional, espanyola i de la llibertat".

"El PP no renunciarà al seu programa electoral, no renunciarà a la Catalunya de llibertat i de constitucionalitat que defensa, a la Catalunya que se sent catalana i espanyola i, per tant, els nostres objectius són complir el nostre programa", va declarar Sánchez-Camacho a la seva arribada a Génova després de ser preguntada si el el seu partit oferirà els seus escons a CiU per a possibles pactes després dels comicis.

Per la seva banda el president del PP, Mariano Rajoy, va assegurar que els resultats de les eleccions catalanes demostren que ha quedat "patent l'afartament de les polítiques que ha portat a terme" el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. Després de destacar el "transvasament" de vots del PSC que ha rebut el seu partit, s'ha posat com a repte "convèncer més espanyols".

Projecte "coherent"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va atribuir la davallada del PSC i d'ERC a haver donat "la batalla per perduda", mentre que ICV-EUiA ha estat "coherent" i per això el seu projecte està "consolidat". Herrera va culpar també el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la sentència de l'Estatut al fet que "les dretes" hagin guanyat les eleccions.

L'ecosocialista va reiterar que farà una "oposició constructiva i dialogant" però serà "bel·ligerant" amb les retallades socials i ambientals.