Més de 3.000 indignats van expressar el seu malestar amb la classe política i van plantar cara a la policia a l'exterior del parc de la Ciutadella cridant consignes "Ningú no ens representa!", contra els diputats que es van atrevir a entrar caminant protegits per un fortíssim dispositiu policial.

Cap a dos quarts de set del matí, els agents van fer una primera batuda per dispersar els que dormisquejaven al passeig Pujades i van muntar un dispositiu amb més de 200 agents que van crear un passadís d'accés a la Ciutadella.

Eren dos quarts de nou quan Jordi Turull (CiU) va ser el primer diputat que va entrar caminant, aprofitant el passadís policial i entre les esbroncades dels indignats. El més escridassat va ser l'exministre Celestino Corbacho (PSC), que va accedir al recinte protegit per quatre fornits agents antiavalots.

La majoria de les reivindicacions plasmades en pancartes i cartolines que exhibien els congregats eren contra la llei òmnibus i les retallades en educació i sanitat.

Els policies van confinar durant una hora els periodistes, tots armats amb càmeres, bolígrafs i armilles identificatives, en un espai acordonat per agents entre els manifestants i el passadís que havien fet perquè, presumptament, passés la comitiva de cotxes oficials del president Artur Mas i els seus consellers.

No obstant això, els indignats, el nombre dels quals anava en augment amb el pas del matí, van interceptar als vehicles oficials quan enfilaven la Meridiana.

Encara que els Mossos han intentar dispersar els congregats, al final, es va optar perquè el president Mas i altres diputats i consellers utilitzessin l'helicòpter per entrar al Parlament.

Al voltant de dos quarts de dotze del migdia, el dispositiu policial muntat fora del parc es va desmuntar, encara que amb dificultats perquè els "indignats" no deixaven avançar les furgonetes policials.

Els agents van tornar a efectuar una nova càrrega per a més indignació dels congregats, que van aplaudir la marxa dels antiavalots i es van enfilar llavors a les reixes del parc per veure què passava dins.

Molts dels manifestants s'acostaven als periodistes per interessar-se pel que passava al Parlament, per saber si havien pogut entrar o no els diputats, per on ho havien fet i sobretot per preguntar si finalment s'aprovarien les retallades.