Les empreses exportadores de les comarques gironines van tancar els primers cinc mesos de l'any amb volum de vendes a l'exterior de 1.702 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 20,46% respecte al mateix període de l'any anterior i el millor inici d'any de la seva història segons les estadístiques del Ministeri d'Indústria. En el conjunt de Catalunya, les exportacions creixen un 17,28% i a l'Estat un 20,2%.

A Girona, el sector agroalimentari és el líder en exportacions. Amb unes vendes superiors als 630 milions d'euros en cinc mesos, té un creixement interanual proper al 27%. Dins de l'agroalimentari, destaca el carni, sobretot l'exportació de carn fresca o congelada, que va suposar una facturació de 250,9 milions d'euros entre gener i maig.

Entre els subsectors gironins que més creixen en vendes en aquest principi d'any cal destacar el de "fils, cables i altres conductors aïllats per electricitat", amb un increment d'exportacions del 60,3% fins al maig i una facturació de 47 milions d'euros.

També cal assenyalar que la posada en marxa de la planta de Nescafé Dolce Gusto a Girona ha fet triplicar el volum d'exportacions de cafè en només un any.

Pel que fa a mercats de destí, els països de la Unió Europea segueixen comprant prop del 80% dels productes exportats des de Girona. Un sol estat, França, concentra un terç de les exportacions gironines.

No obstant, els mercats on més creixen les exportacions gironines els trobem a l'Àsia, especialment a l'Índia (4 milions d'euros, amb un creixement anual del 130%), el Japó (18,6 milions d'euros, +112%) o Corea del Sud (8,63 milions, +101%). Segons l'estadística d'Indústria, també s'han més que duplicat les exportacions a països com Bulgària (+109%) o Lituània (+106%).

En el conjunt d'Àsia, les vendes de les empreses gironins augmenten aquest any prop d'un 88%. També és destacable el creixement de les exportacions a l'America Llatina (+27%)