Rick Perry anirà a l'infern. El republicà Richard Perry és el governador de l'estat de Texas i ostenta el macabre rècord d'haver signat més de dues-centes penes de mort, una vuitantena més que el seu predecessor, un tal George W. Bush. I n'està content, està encantat de conèixe's, en presumeix. En fa bandera i es postula per arrabassar la presidència dels Estats Units a Barack Obama.

El senyor Perry aixeca el dit gros i somriu a càmera amb aquella mandíbula americana que s'exercita mastegant xiclet. Assegura que no li tremola el pols, que dorm com un angelet. Clemència? Complir la llei. I, en acabat, a combregar. Es confessa molt cristià, en Rick Perry. Però anirà a l'infern. Ell i tots els pastors o capellans o arquebisbes que li subjecten la patena. L'Evangeli ho diu ben clar: No mataràs. I en Rick mata, treu la vida. I resa. Cadàvers són vots.

El monstre Perry ha vetat una llei que pretenia impedir executar els discapacitats psíquics. Endavant les atxes! També s'ha oposat a la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix aplicar la pena capital als menors d'edat. Aquí no se n'ha sortit. Però deixa que un dia arribi a president...

Aquesta setmana s'ha desentès de prorrogar l'execució de Troy Davis, un negre de 42 anys amb molts números de ser innocent. Tant se val. Davis va morir dimecres després d'una injecció letal. I en acabat, Perry va sortir per la tele fet un home. Després va anar a missa. I el dimoni el va deixar entrar.

Que consti, cap Conferència epis?copal no ha convocat cap manifestació pro vida. Potser ja és això: a base de renegar dels manaments de Déu, el diable guanya terreny.