Els pressupostos de la Diputació de Girona per al 2012 inclouran un "increment significatiu" de la seva aportació econòmica a l'aeroport, amb una partida que ahir el seu president, Jaume Torramadé, no va concretar. L'Ajuntament de Girona farà el mateix, encara que amb una xifra "modesta" tal com va matisar el seu alcalde, Carles Puigdemont, després que el Consistori s'hagi incorporat per primera vegada al conveni amb Ryanair.

Tant el president de la Diputació, com l'alcalde de Girona i el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font -tots de CiU-, van mostrar la seva satisfacció per l'acord amb l'aerolínia de baix cost i van coincidir a remarcar l'èxit de la discreció en les negociacions.

"Això és un negoci"

Font va afirmar que "això és un negoci" i que, per aquesta raó, "des de la Generalitat incentivem rutes". En referència a l'entesa amb Ryanair, el responsable de Transport i Mobilitat va remarcar que el Govern "en buscava l'arrelament i ho hem aconseguit" i que l'administració revisarà la seva participació econòmica "mes a mes", per valorar a final d'any si s'ajusta als resultats.

En consideració de Jaume Torramadé, el preacord "s'ha aconseguit a un preu raonable per a les institucions públiques". El president de la Diputació va relativitzar les males dades que l'aeroport registra els darrers mesos, amb un descens continuat de viatgers, avançant que el 2011 es tancarà amb prop de 3 milions de passatgers. Torramadé va recordar la gran preocupació del sector econòmic gironí per la manca d'entesa amb Ryanair, va assenyalar que els objectius marcats a partir d'ara són la diversificació de l'oferta en rutes, companyies i mercats -apuntant Sèrbia, Ucraïna o Rússia- i va demanar a Aena que "entengui que ha de col·laborar".

A més de sumar-se a la valoració positiva de l'acord -"per al nostre model socioeconòmic és molt bo", va dir- i descriure'l com un projecte estructural a llarg termini, l'alcalde de Girona es va referir al "contingut polític" de l'acord assolit per les institucions. Puigdemont va justificar la incorporació de l'Ajuntament al conveni explicant que respon a la demanda dels sectors econòmics "i especialment dels de Girona"; a més de recordar que CiU ja ho defensava quan era a l'oposició municipal.