Les fortes onades que les darreres hores estan afectant les platges de la Costa Brava han deixat rastre a la platja de s'Abanell de Blanes (Selva), un dels punts que més pateix amb els temporals de llevant. Aquest matí, encara hi ha mala mar en aquesta platja i les onades arriben pràcticament fins al passeig. Això ha fet que el mar hagi engolit bona part de la sorra de la platja. S'Abanell està pendent d'un projecte definitiu de remodelació del passeig -fins ara s'han fet obres provisionals quan hi ha hagut esfondraments- i també d'una solució que eviti que cada vegada que hi ha temporal es perdi la sorra de la platja. El darrer tram està tancat des de l'any passat per despreniments.

Els veïns de Blanes estan acostumats a aixecar-se després d'un temporal de llevant i veure que bona part de la platja ha desaparegut a causa de l'embat de les onades. Aquests temporals de llevant afecten especialment la platja de s'Abanell perquè el mar engoleix la sorra. Des de l'ajuntament porten anys de tràmits tant amb l'Estat com amb la Generalitat per aconseguir una solució definitiva.

Per una banda, cal una reforma del passeig que, a causa dels temporals, ha quedat sense fonament en el tram final i això ha provocat esvorancs i esfondraments. De fet, la part final del passeig a la zona dels càmpings està tallada des de l'any passat quan un altre temporal va causar-hi uns forats al paviment i l'ajuntament va decidir tancar-lo per seguretat. Aquest és el tram més pròxim a la desembocadura de la Tordera.

En aquest últim tram, també han aparegut els tubs i estructures de captació d'aigua de la dessalinitzadora que inicialment estaven enterrats a la sorra de la platja però que els diversos temporals han deixat al descobert. Aquest dimecres, aquesta és la zona més malmesa del passeig.

Malgrat que el temporal va a la baixa, aquest matí les onades encara arribaven fins pràcticament el passeig i es podia veure restes de sorra tant al terra del passeig com als murs que separen la platja del passeig.

En aquesta platja és habitual que desaparegui bona part de la sorra si hi ha temporal de llevant i això obliga després, si no es recupera la sorra de manera natural, a portar sorra artificial de cara a la temporada d'estiu.