Els representants del PSC, ICV i ERC van alertar ahir que les retallades en el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que va anunciar ahir el Govern poden posar en perill l'actual model de televisió i ràdio pública.

Després de l'exposició d'Homs al Parlament, el portaveu del grup parlamentari socialista, Joan Ferran, va recordar que la CCMA "és més que un negoci" i aquesta entitat "ha fet una gran tasca per a la normalització del català" i necessita recursos "per complir els seus objectius".

De la seva banda, la diputada d'ICV Laia Ortiz va demanar al Govern que aquestes retallades no siguin l'inici de la degradació d'un model de lideratge. "S'estan assentant les bases per a una racionalització de la Corporació i el seu funcionament o s'està canviant el model degradant i marginalitzant els mitjans de la corporació?", es va preguntar Ortiz.

En la mateixa línia, el diputat d'ERC Carmel Mòdol va advertir que les retallades poden provocar "la inanició" de la CCMA, que pot tenir conseqüències "catastròfiques" en un futur pròxim.

En un to diferent, el portaveu del PPC a la comissió de Control de la CCMA, Santi Rodríguez, va apuntar que les mesures anunciades per Homs "estan en la línia del que està passant a la resta de serveis públics.