La ciutat de Girona (o més en concret, el Barri Vell) va ser envaïda ahir per milers de visitants, cridats de totes les formes possibles. Uns, perquè havien sentit anuncis en ràdios o televisions, d'altres pel boca a orella o, simplement, hi van topar, com va ser el cas de tres persones arribades de Moscou, de pas per Girona només per anar a veure la Fórmula 1 d'avui a Montmeló.

Les escales de la Catedral van quedar petites, qui ho diria, per les nombroses autoritats que van presidir la inauguració. Una rèplica de l'àngel del campanar concentrava les mirades dels visitants que envoltaven l'alcalde Puigdemont, els exalcaldes Joaquim Nadal i Anna Pagans, regidors, diputats, president de la Cambra de Comerç i, fins i tot, el representat de Taiwan a Espanya. Tots van patir l'onada de calor que a ple migdia flagelava els assistents. A pocs metres d'allà, l'espera per entrar als banys àrabs podia arribar a la mitja hora. Explicava una regidora que aquests pacients visitants eren els més "professionals". Els habituals, que diríem, que duen motxilles només per guardar-hi l'aigua i un mapa. Molt a prop, un grup de visitants-turistes, es feien fotografies amb una parella de policies.

"Quanta gent, quanta gent", deia una senyora per l'estret carrer de la Força. No li faltava raó. Un bon indicador -a l'espera del recompte final de visitants encarregat per l'Ajuntament- són les xifres d'ocupació hotelera. Ahir estava al 95%, segons va explicar el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona-Radial, Xavier Nicolazzi. Així, el Barri Vell -ja que la resta de la ciutat només va notar l'increment de trànsit- va quedar pràcticament intransitable a peu.

El recorregut pels diferents patis i exposicions sorprenen tant nous visitants -als qui quasi tot els agrada- com els "professionals", que busquen i relacionen amb exposicions anteriors.

Pel carrer la majoria de persones eren catalanes, seguits dels de parla francesa, senyal que les campanyes de publicitat al sud del país veí han sorgit efecte, i els seguien els anglesos i alemanys...

Amb els llocs de visita obligada a vessar, Sant Narcís va rebre per primera vegada els seus visitants en Temps de Flors, en les cinc exposicions exteriors que presenta.

Cadascú va passar el primer dia de l'exposició a la seva manera, amb la seva història, però molts, cap allà a les set de la tarda, hauran agraït mirar al cel i sentir la pluja, després d'un dia brillant.