Una jutgessa de Madrid ha establert que no es pot sancionar per no haver passat la ITV a un vehicle estacionat en una sentència que anul·la una multa de 200 euros imposada per aquest motiu al propietari d'un automòbil que no circulava sinó que estava aparcat.

Es tracta d'una resolució que "senta un important precedent judicial en relació a les multes que s'estan imposant per no passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV) a vehicles que no circulen, obtingut pels serveis jurídics d'Automobilistes Europeus Associats (AEA), segons informa aquesta organització.

L'AEA assegura que en els dos últims anys la Direcció General de Trànsit (DGT) ha imposat més d'un milió de multes per no passar la ITV per un import aproximat d'uns 200 milions d'euros.

Recurs

La jutgessa del Contenciós-Administratiu número 33 de Madrid, Loreto Feltrer, ha resolt un recurs promogut pels advocats d'AEA i ha considerat que "l'il·lícit a sancionar està constituït pel fet de circular i no per l'incompliment de sotmetre al vehicle a ITV de manera periòdica".

D'aquesta manera fonamenta que només es pot sancionar per no haver passat la ITV als vehicles que circulin.