La floridura és un fong, concretament un microorganisme que té més de 100.000 espècies diferents. Totes les floridures són un conjunt de micelis que es manifesten, segons l’espècie, de diferents maneres i en diferents colors, com el vermell, el negre, el blau, el verd i el gris. Quan es forma floridura a casa és perquè l’habitació no està ben ventilada i, per tant, té greus problemes de ventilació i aïllament de la humitat.

Per evitar que la floridura es converteixi en un greu problema a la llar i, sobretot, per a la salut, et proposem tres plantes que pots tenir a casa teva i que t’ajudaran a limitar els danys.

La floridura pot causar greus problemes de salut com asma, al·lèrgies, irritació, inflamació, erupcions i problemes respiratoris. Per posar remei a aquest problema, cal col·locar aquestes plantes per tota la casa, fins i tot al lavabo, cosa que permetrà captar la humitat i reduir la floridura a les parets.

Asparagus o espàrrecs: perfectes quan es col·loquen al lavabo. Aquesta és una planta perenne, té una forma molt estranya, és suau i molt espessa. Es desenvolupa molt bé entre 25° i 27°, uns quants graus menys podrien matar-la. Li agrada la llum filtrada i no directa, potser la podeu col·locar darrere d’una finestra.

Begònia: molt acolorida i viva. També en aquest cas tenim una planta perenne, perfecta a totes les estances de la casa, però cal anar amb compte de no deixar-la al fred i les gelades. Li agraden les temperatures més o menys constants i odia les massa fredes. Pots col·locar-la en qualsevol lloc, fins i tot a la cuina.

Aspidistra: és una planta que t’ajudarà a absorbir tota la humitat de casa teva, sobreviu fins i tot quan és oblidada, així que si no tens gaire temps per ocupar-te de plantes és perfecta per a tu. Li encanta la humitat i la llum reflectida.

Les espores de la floridura inhalades o ingerides produeixen efectes nocius sobre la salut de les persones, sobretot de les més vulnerables: nadons i avis, persones amb asma i al·lèrgies, persones amb càncer que estan rebent un tractament de quimioteràpia, que han rebut un trasplantament d’òrgan i, en definitiva, totes aquelles que per la raó que sigui tenen el sistema immunològic debilitat.

Efectes produïts per l’exposició a la floridura:

  • Fatiga crònica, febre o mal de cap
  • Ulls irritats
  • Mucoses de boca, nas i coll irritats
  • Esternuts i tos crònica
  • Erupcions cutànies

En casos greus d’exposició o casos exacerbats per reacció al·lèrgica, els símptomes poden ser extrems incloent-hi nàusees, vòmits i sagnat a pulmons i nas.